Language:

Hvordan begyndte det så....

Som så mange andre startede vi med at købe en kælekat. Vi havde tidligere haft den skønneste huskat og ville gerne have kat igen, da vi flyttede i hus. At det nu skulle være en racekat m. stamtavle var vi ikke i tvivl om. Hvilken race det skulle være – Ja der var vi nok mere i tvivl. Danny ville gerne have en stor kat og Lisa faldt så hurtigt for look’et på den norske skovkat. Vores første skovkat Rytterparkens Aries flyttede ind og hun indtog hurtigt vores hjerter og satte mange tanker i gang hos os. Ville vi ikke noget mere med det her?

Vi begyndte at sætte os bedre ind i ting som standarder, genetik, sygdomme, etc. Samtidig var vi nu enige om kat nr. 2 skulle flytte ind i huset. Vi brugte mange timer på at finde den helt perfekte kat til rollen som stammoder i vores opdræt. Udstillingsegnet måtte den også meget gerne være og temperamentet skulle naturligvis være i top. Endelig fandt vi hende. Danny havde utallige gange kigget på hende på nettet og  Lisa var lige så solgt da vi så hende live første gang. Heldigvis måtte vi også få lov at købe hende og i november 2005 flyttede Wegiewood’s Dark Demerara så ind. 

Nu har vi så lidt flere end de to :-) Og kattene er blevet vores helt store fælles interesse. Danny er manden som tager sig af den daglige pelspleje, han har styr på showopsætning og som regel er det også ham som står for at præsentere kattene for dommeren. Han er selvfølgelig også handymanden når der skal bygges løbegård. Lisa har styr på genetikken, valg af udstillinger, ernæring og alt det andet 'papirarbejde'. Vi deltager begge to aktivt i den daglige pasning af kattene og socialisering af killinger.

  Vi bruger stadigt meget tid på at dygtiggøre os. Internettet er et godt arbejdsværktøj hvor man kan finde mange nyttige informationer om kattens pasning og pleje. Desuden deltog og bestod Lisa i vinteren 2006/2007  i Skovkattekørekortet  arrangeret af Norsk Skovkattering. En uddannelse som lægger hovedvægt på følgende emner:

 - at holde skovkatten på en måde der tilgodeser kattens behov på bedst mulig måde

 - at opdrætte Norske Skovkatte på en måde der tilgodeser racen på bedst mulig måde

 - at have en forståelse for forløbet og fremgangsmåden i en udstilling

I 2010 har Lisa desuden deltaget i og bestået Pawpeds G1 kursus og i 2011 G2 kurset - klik på bannerne og læs mere om kurserne

 

Vi nyder også meget at udstille vores katte og deltager i udstillinger i så vel Danmark som Europa. Ikke alene får man lov at nyde synet af en masse katte i forskellige racer og man lærer en masse nye dejlige mennesker at kende, men man får også andre mere objektive øjne til at vurdere ens katte og fremhæve så vel de gode som de knap så gode kvaliteter ved ens katte. 

De vigtigste nøgleord i vores opdræt er sundhed, trivsel og et godt temperament. Vi vil bestræber os på at opdrætte nogle sunde og racetypiske killinger med et godt temperament. Men da kattene først og fremmest er vores kæledyr og der skal være plads og tid til leg og daglig kontakt med alle katte / killinger vil vi kun lejlighedsvis have killinger max. 1-2 gange årligt.

 Vores stamnavn blev i januar 2006 registreret i FIFé og i 2009 besluttede vi os for også at registrere det i TICA. Vi er medlemmer af Jyrak (FIFé), Viking Cats (TICA) og den danske special klub for norske skovkatte - Norsk Skovkattering.

Har du nogle spørgsmål, skal du være meget velkommen til at kontakte os. Ligesom vi altid vil være glade for en lille hilsen i vores gæstebog.

Contact form
Lisa & Danny Bergedorf

Kølkær Hovedgade 72, Kølkær
7400 Herning, Denmark
Phone (0045) 50901012

Design by: Izabela Kurkiewicz